Journal of Bioanthropology

1/2022
Online first

O časopisu Journal of Bioanthropology

Ciljevi i opseg

Journal of Bioanthropology je multidisciplinarni znanstveni časopis koji se fokusira na znanstvena istraživanja u području biološke antropologije, bioarheologije, biomehanike, biomedicine, ergonomije, forenzike, genetike, evolucije čovjeka, molekularne antropologije, javnog zdravstva i srodne teme. Službeni jezik časopisa je engleski.

Zašto objaviti rad u Journal of Bioanthropology?

Velika vidljivost

Journal of Bioanthropology kao časopis u potpuno otvorenom pristupu omogućuje širokoj zajednici na svjetskoj razini vidljivost vaših rezultata istraživanja.

Brzina objavljivanja

Journal of Bioanthropology nudi brzu objavu radova uz oštru i strogu recenziju. Svi radovi se predaju na mail editors@inantro.hr i recenzija se odvija u potpunosti elektronskim putem (radovi se distribuiraju u isključivo strojno čitljivom obliku). Radovi se objavljuju u svojoj konačnoj verziji, nakon prihvaćanja, kao PDF dokument te postaje vidljiv putem internet stranice časopisa www.inantro.hr/journal-of-bioanthropology/

Fleksibilnost

Mrežno objavljivanje u Journal of Bioanthropology nudi vam mogućnost objave većih baza podataka i veći broj ilustracija u boji. Bez nepotrebno dugog čekanja na objavu.

Autorska prava

Autori radova objavljenih unutar Journal of Bioanthropology zadržavaju autorska prava nad svojim radovima i slobodni su reprodicirati i dijeliti svoj rad. (za više detalja, pogledajte ovdje – Authorship statement).

Otvoreni pristup

Svi radovi objavljeni u Journal of Bioanthropology u potpunosti trajno dostupni odmah nakon objave bez naplate za objavu ili pristup.

Kao autor rada objavljenog u Journal of Bioanthropology zadržavate autorska prava nad svojim radom prema ugovoru o autorskim pravima i licenci Journal of Bioanthropology.

Indeksiranje

Puni tekstovi svih radova su pohranjeni na stranicama Instituta za antropologiju te nude dugoročno čuvanje.

Recenzije

Journal of Bioanthropology upravlja dvostruko slijepim sustavom recenzija, gdje recenzenti nisu upoznati s imenima ili afilijacijama autora, a njihova izvješća autorima su posve anonimna.

Predane rukopise pregledavaju dva do tri stručnjaka od kojih se traži procjena da je rukopis znanstveno valjan i koherentan, da li je rukopis već negdje objavljen te da li je dovoljno jasan za objavljivanje. Recenzenti će navesti i koliko je istraživanje i rad zanimljiv i značajan. Urednički odbor donosi odluku temeljenu na tim procjenama te objavljuje rad.

Rad uredništva

Od trenutka prihvaćanja i obrade rad se ubrzo i objavljuje te je javno dostupan, a autora se obavještava o objavi rada. Kod bilo kakvih nedoumica ili pitanja molimo da kontaktirate časopis na mail editors@inantro.hr .

Predaja radova prema uputama Za autore na mail: editors@inantro.hr

Politika časopisa

Osnovni podaci o izdavaču

Izdavač: Institut za antropologiju

Adresa: Ljudevita Gaja 32, 10000 Zagreb, Croatia

Mail: editors@inantro.hr

Telefon +38515535119

ISSN 2787-8201 (Online)

UDK 572

DOI https://doi.org/10.54062/jb

Nakladnik: Institut za antropologiju,

Sjedište: Ljudevita Gaja 32, 10000 Zagreb, Hrvatska

Glavni i odgovorni urednik: Prof. dr. sc. Damir Marjanović

Prva godina izlaženja: 2021.

Učestalost izlaženja: polugodišnje

Kontakt:

    Mail uredništva: editors@inantro.hr

    Adresa uredništva: Ljudevita Gaja 32, 10 000 Zagreb, Croatia

    INDEXING