28. kolovoza – 1. rujna 2018., Hotel Sheraton, Zagreb

Glavna tema konferencije je korištenje najsuvremenijih metoda i tehnika poput biomolekularnih i biokemijskih analiza u dijagnozama bolesti i različitih patoloških stanja u ranijim populacijama. Posebna pozornost pridat će se važnosti paleopatološkim istraživanjima u suvremenom okruženju.
Svakog dana konferencije (29. – 31. kolovoza) održana su tri uzastopna panela, devet panela ukupno. Svaka sesija bila je posvećena različitoj temi u području paleopatologije.
Dodatno su održana tri simpozija s pozvanim predavačima: “Source combination in paleopathology. Paleopathography at the frontier between history and medicine”, “The ecology of climate change and infectious diseases: a gateway between past and present” i “Anthropology of violence – soldiers, warriors and everyday life”.
Radionica pod naslovom “Paleoradiology meets clinical radiology” održana je u KBC Zagreb.
Na kongresu je sudjelovalo 200 sudionika iz 29 zemalja a ukupno je održano 70 usmenih prezentacija i 74 poster prezentacija.
Kongres je održan pod visokim pokroviteljstvom Hrvatske akademije znanosti i umjetnosti u organizaciji Instituta za antropologiju, Znanstvenog vijeća za antropologijska istraživanja HAZU i udruge Gea Croatica.
Predsjednik kongresa bio je M. Novak, a B. Cvitkušić i M. Jarec tajnice kongresa.

Program 22nd European Meeting of the Paleopathology Association

KNJIGA SAŽETAKA 22nd EUROPEAN MEETING OF THE PALEOPATHOLOGY ASSOCIATION 2018

Neke fotografije sa kongresa: