1. prosinca 2011. – 31. ožujka 2012., Arheološki muzej Zagreb

Izložba Put neandertalca, otvorena u Arheološkom muzeju  u Zagrebu 15. prosinca 2011. godine, autora Sanjina Mihelića, Ivora Jankovića i Ivora Karavanića dio je arheološkog itinerera kojim se namjerava objediniti i kulturno-turistički valorizirati arheološka baština vezana uz neandertalskog čovjeka u Hrvatskoj. Provedbom ovog projekta turistima i čitavoj zainteresiranoj javnosti pružit će se prilika da se osobno upoznaju s lokalitetima i da posjete mjesta značajna za kulturu pretpovijesnog čovjeka te dožive i osjete gdje je i kako živio neandertalac. Na izložbi su prezentirani arheološki i paleontološki nalazi s hrvatskih nalazišta musterijenske kulture (Vindija, Velika pećina na Ravnoj gori, Veternica, Velika pećina u Kličevici, Veli rat na Dugom otoku, Mujina pećina, Kaštel Štafilić-Resnik), replike nalaza (Krapina) te popratne ilustracije, video prikazi i rekonstrukcije.

Uz izložbu je izdana popratna dvojezična (hrvatski i engleski) knjiga istog naslova (autori: Ivor Janković, Sanjin Mihelić, Ivor Karavanić) čime je pružen trajni doprinos projektu i svakom zainteresiranom čitatelju omogućen uvid u suvremena saznanja o neandertalcima, njihovim nalazištima na tlu Hrvatske kao i lako snalaženje i posjet lokalitetima.

Izložba bila je otvorena do kraja ožujka 2012. godine. Nakon toga, od 2. svibnja, je postavljena u Arheološkom muzeju Istre u Puli.