Znanstvena radna skupina za antropološko istraživanje istočnojadranskih otoka i priobalja pri Institutu za antropologiju sustavno provodi interdisciplinarna antropološka istraživanja otoka istočnog Jadrana i priobalja u suradnji s brojnim kolegama i suradnicima iz zemlje i inozemstva.

Na otoku Hvaru 1972. godine se započelo s intenzivnim znanstveno-istraživačkim aktivnostima koje su se postepeno proširile i na druge otoke.  Sustavna terenska istraživanja provode se na otocima Hvaru, Korčuli, Silbi, Elafitima, Olibu, Pagu, Braču, Rabu, Cresu, Lošinju, Krku, Mljetu i Visu te na poluotocima Pelješcu i Istri, ali i u drugim mjestima istočnojadranskoga priobalja.

Znanstvena radna skupina za antropološko istraživanje istočnojadranskih otoka i priobalja osnovana je na temelju zaključka 1. izvanredne sjednice Znanstvenog vijeća Instituta za antropologiju održane 8.2.2011., a potvrđena od strane Upravnog vijeća Instituta na 30. sjednici dana 23.2.2011. Voditeljica znanstvene radne skupine je prof.dr.sc. Anita Sujoldžić.

Za više informacija pogledajte službene stranice Znanstvene radne skupine.